Patronu yönetmek çok tehlikeli ve patron için sıra dışı bir başlık. Şimdi patrona gitseniz bir eğitim var adam başı 1000 dolar biz şirketten beş arkadaş bu eğitime gitmek istiyoruz derseniz ne ile karşılaşırsınız? Oysa iş yaşamınızda müşterileri, ekibi yönetmek kadar önemlidir patronu yönetmek. Kariyeriniz kadar şirketteki kaderinizi de etkiler. Ne kadar uzun soluklu kalacağınızı belirler. Siz yönetim olarak patronun tüm riskleri kendi üzerine aldığını, işler kötü gittiğinde başka şirkete kaçma şansı olmadığını, % 100 sorumluluk ve piyasadaki saygınlığını koruma baskısının ve beklentilerin neler olduğunu anlamanızı bekler. İşe kendisi gibi sahiplenmenizi ve işi yaşam şekli haline getirmenizi bekler. Siz patronun isteklerini bilmeden yönetemezsiniz.
Patronun sizi gözlemesi, hakkınızda sürekli bilgi sahibi olma isteği, toplantılarda ve ayaküstü sohbetlerde yaptığı mini sınavların amacı anlamak ve anlaşılmaktır. Sizin doğru şirket bulma kaygınız kadar patronun da doğru insan bulma kaygısı vardır. Doğru insan bulmak kadar doğru insan olmak gerekir sözünü bilirsiniz. Patronlarda güvenilir kişileri arar.
Profesyonelliğini satabilen ve şirket lehine çevirebilen ciddi, % 100 işine konsantre kişileri arar. İnisiyatif kullanabilen ve aldığı risklerde başarılı sonuçlar üreten profesyonelleri ararlar. Böyle kişiler yönetimde söz sahibi olur ve patronun karar almasına etki ederler. Tabi ki iş deneyim ve bilgisi de patrona karar aldırmada önemlidir. Geçmişte neler yaptığı ve alınan kararlardaki söylemlerinizi de dikkate alır. Bilginizi, deneyiminizi, gözlemlerinizi şirket için nasıl kullandığınıza da bakılır.
Niş bir uzmanlığınız bulunmalı kimsede kolay olmayan bilgiye sahip olmalısınız. Patronlar çok konuya odaklanmayı sevmezler, detayları sizin yapmanızı isterler. Unuttukları küçük detayları takip etmenizi ve geliştirmenizi isterler. Patronlar büyük resimde kalırlar. Detay ve takip sizin işinizdir. Bunun geri bildirimini yaparken kararlara etki edebilirsiniz. Şirkette değerli olduğunuzu patrona hissettirmek için asla şu iki hatayı yapmayın yağdanlık ve bilgi saklamak. Patronların yanlarında yalaka ve yağdanlık insanlar görseniz de asla patronu yönetme konusunda söz sahibi olamazlar. Patronlar bilgiyi paylaşmayanları sevmezler. Şirketteki bilginizi başkalarına öğretmelisiniz. Yine patronları yönetmek ve kararların içinde olmak isterseniz şirket sırlarını asla kimse ile paylaşmayın. Bilgi paylaşırken açık sır paylaşırken ketum olun.
Şirket içinde tanınır olun ve işbirliğine açık olun. Herkesin kabul ettiği kişi olma yolundaysanız kararlarınıza çok kişi saygı duyacaktır. Uzun vadeli projeleriniz olsun böylece şirkette kalıcı olduğunuzu hissettirirsiniz. Patron şirketi düşünenleri kararlara dâhil edecektir.
Patronu yönetmek, kararların içinde olmak sizin şirketteki geleceğiniz için son derece önemlidir. Patrona yaptığınız iyi işleri bir cümle ile anlatabilecek sosyal ve profesyonel çevresindeki kişiler ile tanışın. Onların bulunduğu ortamlarda bulunun ve sizi patrona ifade etmelerini sağlayın.
Patronu kolay ikna eden kişilerin yanından ayrılmayın önce onları ikna edin. Patronla uyumlanmak için okuduklarını okuyun, yaşadıklarını bilin ve yakın olun. Patronun nerede, nasıl düşünebileceğini ön görün. Yetkinliklerinin ve yaptıklarının farkında olun. Patron olmak girişimci zekasına sahip olmaktır, patronluk sürdürebilirliktir. Patronu anlamak ve yönetmek için % 100 kendi paranız, emeğiniz ve zamanınız ile küçük işler yapın. Başka patronlardan patronluğu öğrenin.
Sosyal medyada şirketinize sahip çıkın. Tanışırken şirket isminiz ve unvanınızı isminizin önüne ekleyin. Böylece şirkete ait olduğunuzu hissettirirsiniz bu da patronun kulağına bir süre sonra ulaşacaktır. İşinizi sevin ve keyif aldığınızı herkesin görmesini sağlayın.
Henüz yorum yazılmadı. İlk yorum yazan sen ol!