Neden herşeye sahip olmak istiyoruz?
Erdem Karagöz
Neden herşeye sahip olmak istiyoruz? Gerçekten ihtiyacımız var mı? Tüketim çılgınlığı bizi neden mutlu ediyor? İlkel beynimizi reklamlar, sosyal medya ve çevre nasıl yönetiyor?
İnsan neye yoğunlaşırsa onu biriktirme sevdasına düşüyor! Bir çift ayağı olan insanın 70 çift çizme, 100 çift ayakkabı sahibi olması tüketmek ve sahip olmak arasındaki zararlı bir dışavurum.
Biriktirmek ve hızla tüketmek gelişmemiş toplumlara ve ilkel beyne yapılan manipülasyonla sahip olma egosunu tatmin oyunu haline geldi.
Giysi, araba, ev, telefon reklamların emrettiklerine itaat etmek köleleştiriyor. Bugün asgari ücretle çalışan birinin 4-5 aylık maaşının tamamını bir Iphone telefon ipotek etmesini açıklayacak kelime zinciri bulamıyorum. Ülkenin yarısı kredilerle boğuşurken ruhsal ve zihinsel tatminsizlik doğal olarak insanlığı ahlak erozyonuna götürüyor.
Mutsuzlaştırıyor.
Arkadaşındaki giysilerin kendinde olmadığını düşünen öğrencilerin okuldan soğuma yaşı 11’lere düştü!
Gider gelirleri dengelemek için yeni kazanç kapıları aranıyor. 2500 liralık gelirle 10.000 liralık hayat yaşayanlar aradaki farkı çalışarak kapatamayacağını öğrendiğinde yol ayrımına giriyor.
Popüler kültür, yerli diziler, hızla zengin olan yeni insan tipleri milyonlarca kişide “neden bende yok” sorgusunu başlatıyor. “Çalışmadan,yorulmadan, üretmeden rahat yaşamak isteyen toplumlar evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini daha sonrada istikbal ve idstiklallerini kaybetmeye mahkumdur” demişti Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk.
Sadece toplumlar değil bireylerde özgürlüklerini kaybediyor.
İlkel beyni avcı, toplayıcı dönemden beri saklamayı, biriktirmeyi seviyor. Reklamlar bu içgüdüsel davranışı sizi mutlu, ayrıcalıklı, özel ve sıradışı hissettirmek için muhteşem hipnotik kalıplarla kullanıyor.
Kazancınız ne olursa olsun % 30’unu tasarruf ettirecek bir sistem kurduğunuzu düşünün. Yani önce tassarruf edeceğiniz parayı ayırın sonra diğerlerini kullanın.
Bunu yazılı hale getirin. Hayatınıza ne değişirdi?
Bütçe kalemlerinize yetişkin eğitimlerini, yeni kitapları, konferans ve yenbi insanlarla ortak sosyal projeleri ekleyin. İnanın bunlar size muhteşem bir bakış açısı ve harika bir network kazandıracaktır. Böylece kazanan olacaksınız.
2 yıldır rafta ne kadar kullanmadığınız giysi varsa zininizden ve gardırobunudan atın. Takas yapın giysileri birine verin kitap, eğitim alın.
Bu sizin sahiplenme alışkanlığınız için muhteşem bir değişim başlatacaktır.
#ErdemKaragözAkademi #Satış #Sales #İstanbul #Apple #Iphone
Henüz yorum yazılmadı. İlk yorum yazan sen ol!