ŞİRKETLER ÇALIŞANLARINA NEDEN EĞİTİM ALDIRIR?
Dünya’nın en büyük şirketleri, Türkiye’nin değerli marka ve kurumları çalışanlarını üretimden çekerek eğitim aldırır. Para kazanacağı gün ve saatlerde eğitime, gelişime para, zaman ve enerjilerini harcarlar.
Çünkü;
Eğitim verimliliği artırma, şirket kültürünü geliştirmek için fırsatlar sunar. Gelişme ve ilerleme fırsatları kazanan çalışanların şirkette kalma olasılıkları daha yüksektir. Çalışanların eğitim gelişimi, koçluk, liderlik, kendini ifade etme alanları iş performansını artırır. Eğitim birlikte düşünmeyi ve farklı bakmayı deneyimleme şansı demektir. Takımlar eğitimlerdeki aktivitelerle bağ kurar ve güçlü yanlarını keşfeder.
Eğitim çalışanların kariyer yolculuğunda yeni bilgi ve beceriler kazanmanın anahtarıdır. Aslında, Uluslararası İşletme ve Yönetim Araştırmaları Dergisi'nde 2019 tarihli bir rapor, ankete katılan çalışanların %90'ının eğitim ve gelişim programlarının iş performanslarını iyileştirdiği konusunda hemfikir olduğunu gösteriyor.
İster birden fazla rolü anlamak için çapraz eğitim alıyorlar olsun ister yeni pozisyonlara geçiyorlar olsunlar, çalışanlar eğitim ve gelişim fırsatları aracılığıyla ek sorumluluklara hazırlanabilirler. Eğitim ve gelişim programları, çalışanların mevcut rollerinde ihtiyaç duydukları becerileri öğrenmelerine ve gelecekte ihtiyaç duyacakları becerileri geliştirmelerine yardımcı olabilir. Eğitimin bir biçimi olan çıraklık, çalışanların stajyer olarak başlamasına ve daha üst düzey bir role ilerlemesine olanak tanır. Çünkü sadece bir çalışandan bakarak öğrenmek şirket kültürü yerine öğreten kişinin kültürü olacaktır. Özellikle yeterince saha deneyimi olmadan üniversitelerden mezun olan çalışanlara şirketlerin çok daha fazla gelişim fırsatı sağlaması gerekmektedir.
Çalışan eğitim ve geliştirme programları, çalışanların sektörlerindeki etik, güvenlik veya kalite standartları gibi değişiklikler konusunda güncel kalmasına yardımcı olabilir. Şirketler sadece işe yeni girenlere oryantasyon eğitimi vermiyor. Tüm ekiplerin güncellenmesi ve gelişimi için eğitime sürekli yatırım yapıyorlar. Çünkü bilgi eskiyor ve sürekli yenilenmesi gerekiyor.
Çalışanlar ne kadar çok bilirse öz güvenleri o kadar artar. Her yeni bilgi derinliğimizi arttırır. Bilmeyenlerin kontrolsüz ve gereksiz öz güveni bilgi ile gerçek özgüvene dönüşür.
Her eğitim, toplantı bizim networkumuzu geliştirir. Her bilgi girişi yaratıcılık, bağlantı kurma ve yenilik kaslarımızı geliştirir. Eğitim motivasyon artırmak ve kendini gerçekleştirmek için yapabileceğiniz en iyi yatırımdır. Çalışanlarını geliştirirler çünkü Dünya'nın en iyi şirketlerinde CEO ve üst düzey yöneticiler kendi bünyelerinden gelmiştir. Yatırım yaptığınız her çalışan şirketin potansiyel üst yönetici adayıdır.
Günümüzün sürekli değişen teknolojileri düzenli olarak becerilerin geliştirilmesini gerektirmektedir ve eğitim ve geliştirme programları bu fırsatı sağlamaktadır. Bu çabalar, yeniliği ve süreçleri iyileştirmek için daha az denetime ihtiyaç duyarak risk alma isteğini teşvik eder. Şirketler ilerlemek için ölçülebilir riskler alırlar. Eğitim almış çalışanlar bu riskleri ölçme ve hayata geçirme konusunda büyük rol oynarlar. Yeterince yatırım yapılmamış çalışan risk konusunda ya harekete geçmez ya da kontrolsüz risklere girer.
Düzenli olarak etkili eğitim ve gelişim fırsatları sağlamak, çalışan motivasyonunu ve iş memnuniyetini artırır ve ilerleme ve terfi için fırsatlar sunar. Work Institute, 2019'da şirketlerinden gönüllü olarak ayrılan çalışanların %20'sinin, ayrılma nedenleri arasında en sık belirtilen kariyer gelişim fırsatlarının olmaması nedeniyle bunu yaptığını bildirdi.
Yetenekli çalışanlar eğitim ile geliştiğini bileceği için eğitime yatırım yapan şirketlerde yer almak ister. Hem yetenekli çalışanları şirketinize çekmek hem de yetenekli çalışanlarınızı şirketinizde tutmak için eğitim yatırımlarınızı arttırmanız yararlı olacaktır. Çalışanlarınızın övdüğü bir şirket olmak viral pazarlama için ayrıca önemlidir.
Şirket kültürünü geliştirmek, çalışan eğitim ve gelişim programları sağlamanın bir başka faydasıdır. 2018 tarihli The Power of Company Culture kitabının yazarı Chris Dyer, eğitim ve gelişim fırsatlarının, güçlü bir şirket kültürünün temel direkleri olarak adlandırdığı niteliklerle uyumlu olduğunu bildiriyor:
Şeffaflık — Personel geri bildirimi ve mali durum gibi kurumsal ayrıntılar hakkında iletişim kurmak
Pozitiflik — Bir organizasyonun güçlü yönlerini geliştirerek zorlukları kabul etmek
Ölçüm — Bilgi toplama, ölçme ve değerlendirme.
Teşekkür - İyi çalışmayı övmek ve ödüllendirmek
Benzersizlik — Bir şirketin benzersiz niteliklerini geliştirmek
Dinleme - Eyleme yol açan aktif dinlemeyi teşvik etmek
Hatalar — Çalışanların yanlış adımlardan öğrendiği bir ortamı teşvik etmek.
Öğrenme yöntemlerinizi seçin
Şirket akademinizi kurarken eğitim ve değişim programlarınızı tasarlarken çalışan geçmişi, tercihi ve deneyimi gibi faktörleri göz önünde bulundurun. Eğitim ve geliştirme programları için öğrenme yöntemi seçenekleri arasında şunlar yer almaktadır.
Sınıf tarzı
Koçluk ve mentorluk
Uzaktan eğitim
Simülasyonlar
Role Play
Okuma materyalleri
Podcast
Outdoor etkinlikler
Worh shop ve saha etkinlikleri
Uzman bir ekip ile şirketinizin iç eğitmen adaylarını eğiterek uzun vadede maliyetlerinizi dengeleyebilirsiniz.
Gelişim yatırımınız için cesur olun ve hemen harekete geçin. Bu alana bugün ya da gelecekte adım atmak istiyorsanız çekinmeden bize ulaşın ve kafanızdaki tüm soruları paylaşın. Birlikte çalışma zorunda değiliz. Alacağınız bilgiler çalışacağınız şirket ve iş modeliniz hakkında yararlı olacaktır. Eğitim maliyetleri, nereden başlanacağı, iş planı, kime ne kadar eğitim verileceği, neye göre eğitim verileceği aklınıza gelen sorular biz yüzlerce kez cevapladık. Gelin detayları konuşalım. Neyi, nasıl yapacağınızı konuşmaya hazırız.
Tüm detayları keyifle görüşmek ve hayatınıza dokunmak için sizinleyiz.
#KurumsalAkademi #KOBİ #KobiEğitimleri #Eğitim #Değişim #Yenilik #Perfomans #ErdemKaragözAkademi #ExpertsAkademi #Akademi #TicaretveSanayiOdası #Üniversite #ISO500 #ISO1000 #Gelişim #Edönüşüm #OnlineEğitim
Henüz yorum yazılmadı. İlk yorum yazan sen ol!